Wie ben ik?

Uit mijn KernTalentenanalyse "trouble shooter en problemsolver op menselijk vlak"

Als sociaal werker en praktijklector in de Bachelor Sociaal Werk ben ik al meer dan 30 jaar gepassioneerd bezig met competentie-ontwikkeling zodat ieders talenten zowel privé als professioneel kunnen worden ingezet. De KernTalentenMethodiek is daarbij een bijzonder waardevol instrument, zowel voor jong als oud, om op een prettige, snelle en objectieve wijze eerst zicht te krijgen op wie je bent: waar jouw unieke aanleg zit, welk potentieel je hebt en vooral waar jij je motivatie uithaalt en wat je gelukkig maakt. Vanaf daar kunnen we, als je dat wil, nagaan waar en hoe jij je KernTalenten reeds hebt ingezet of waar er nog ruimte is voor groei.

De welzijnssector is mijn natuurlijke habitat. Door zelf al jaren hulpverlener te zijn, weet ik wat dit beroep aan (boven)menselijke competenties vraagt. Daarnaast begeleid ik, vanuit de opleiding Sociaal Werk, al 10 jaar volwassen studenten uit multidiverse hoek bij hun stagetrajecten. Via hen en de vele contacten op de werkvloer heb ik een breed zicht, en inzicht, in het sociaal werk van vandaag. Heel wat hulpverleners worstelen met zichzelf, de organisatie en het beleid en vechten tegen burn-out en bore-out. Op basis van een KernTalenten analyse kan je echter ontdekken wat daarbij jouw energiegevers en energievreters zijn. Dat hoeft echter niet te betekenen dat je automatisch van job moet veranderen. Op basis van jouw unieke blauwdruk komen alle mogelijkheden immers naar voren: voor sommigen is meer zelfzorg aangewezen, voor anderen een andere taakinvulling, soms een andere sector en helemaal soms een ander (bij)beroep ...

Uiteraard kan mijn ervaring evenzeer van nut zijn voor wie niet in de welzijnssector aan de slag is. Juist om de focus breed te houden volgde ik bij het erkende Loopbaancentrum Arabel nog een opleiding Solution focused Loopbaancoaching. Dit centrum is al sinds de start bezig met loopbaancoaching, vooral in de profit sector en heeft als uitvalsbasis de oplossingsgerichte visie als coachingmodel. Dit sluit geheel aan op mijn eigen visie en werkwijze van waaruit ik met mensen aan de slag ben: authentiek contact, positief ingesteld, oplossingsgericht, respectvol, resultaat gericht werken.

Doorheen mijn persoonlijk traject (moeder van 3 kinderen) en professioneel traject heb ik veel ervaring opgedaan met mensen met AD(H)D, Dyslexie, Hoogbegaafdheid , Hoogsensitiviteit enz. Deze factoren kunnen onze optimale ontwikkeling in de weg zitten maar, ze mogen nooit verhinderen om te kijken hoe iemands KernTalenten maximaal kunnen worden ontwikkeld en ingezet. Voilà, dat is meteen waar ik voor sta: mensen helpen te worden wie ze zijn...uniek!