ME-MYSELF-AND-I
Sonia Van Mileghem
sovami@telenet.be
GSM 0485 888 600
Bel/mail me gerust (gratis)
LoopbaanchequesCoretalents

Wie ben ik

Sonia

Uit mijn KernTalentenanalyse "trouble shooter en problemsolver op menselijk vlak"

Op professioneel vlak ben ik al meer dan 35 jaar gepassioneerd bezig met competentie-ontwikkeling zodat ieders talenten zowel privé als professioneel kunnen worden ingezet. De KernTalentenMethodiek is daarbij een bijzonder waardevol instrument, zowel voor jong als oud, om op een prettige, snelle en objectieve wijze eerst zicht te krijgen op wie je bent: waar jouw unieke aanleg zit, welk potentieel je hebt en vooral waar jij je motivatie uithaalt en wat je gelukkig maakt. Vanaf daar kunnen we, als je dat wil, nagaan waar en hoe jij je KernTalenten reeds hebt ingezet of waar er nog ruimte is voor groei.

De non-profit sector was mijn natuurlijke habitat gedurende 25 jaar. Daardoor weet ik welke (boven)menselijke competenties er van hulpverleners wordt gevraagd. Daarnaast begeleidde ik, vanuit de Bacheloropleiding Sociaal Werk, gedurende 10 jaar volwassen studenten uit multi-diverse hoek bij hun stagetrajecten. Via hen en de vele contacten op de werkvloer heb ik een breed zicht, en inzicht, in het welzijnswerk van vandaag. Heel wat hulpverleners worstelen met zichzelf, de organisatie en het beleid en vechten tegen burn-out en bore-out. Op basis van een KernTalentenanalyse kan je echter ontdekken wat daarbij jouw energiegevers en energievreters zijn. Dat hoeft echter niet te betekenen dat je automatisch van job moet veranderen. Op basis van jouw unieke blauwdruk komen alle mogelijkheden immers naar voren: voor sommigen is meer zelfzorg aangewezen, voor anderen een andere taakinvulling, soms een andere sector en helemaal soms een ander (bij)beroep ...

Uiteraard is mijn beroepservaring evenzeer nuttig voor wie in de profit sector aan de slag is. Juist om de focus breed te houden volgde ik bij het erkende Loopbaancentrum Arabel nog een opleiding Solution focused Loopbaancoaching. Dit centrum is al sinds de start bezig met loopbaancoaching, vooral in de profit sector en heeft als uitvalsbasis de oplossingsgerichte visie als coachingmodel. Dit sluit geheel aan op mijn eigen visie en werkwijze van waaruit ik met mensen aan de slag ben: authentiek contact, positief ingesteld, oplossingsgericht, respectvol, resultaat gericht werken.

Doorheen mijn persoonlijk traject (moeder van 3 kinderen) en professioneel traject heb ik een hele rist opleidingen gevolgd én veel ervaring opgedaan. Mensen met AD(H)D, Dyslexie, Hoogbegaafdheid, Hoogsensitiviteit enz. voelen zich vaak begrepen door mij. Deze breindiversiteit kan onze optimale ontwikkeling soms in de weg zitten maar ik vertrek nooit vanuit zogenaamde ‘beperkingen’ maar altijd vanuit de mogelijkheden die de sterke (en halve) KernTalenten bieden. Voilà, dat is meteen waar ik voor sta: mensen helpen te worden wie ze zijn...uniek!